3-DAAGSE REIS NAAR JEREZ DE LA FRONTERA EN CÁDIZ

3-DAAGSE REIS NAAR JEREZ DE LA FRONTERA EN CÁDIZ 7-9 NOVEMBER 2024

Wie het échte Zuid-Spanje wil zien zal toch één keer het bijzondere Jerez de la Frontera en Cádiz moeten beleven.Jerez bevindt zich slechts 12 km van de Atlantische Oceaan, te midden van de uitgestrekte wijngaarden waar de Palominodruif weelderig groeit.Deze druif is de basis voor de beroemde sherrycultuur. Deze drank heeft allang niet meer het stoffige imago van vroeger. Daarnaast staat Jerez bekend als dé Flamencostad van Andalusië en zijn vele zangers, dansers en muzikanten met zigeunerroots zorgen voor het temperamentvolle entertainment. Uiteraard is het paard onlosmakelijk verbonden met deze heerlijke stad, waar de locals tijdens de Feria del Caballo (Feest van het Paard) laten zien dat zij onlosmakelijk bij elkaar horen.

FRANDALUCÍA biedt een 3-daags programma van topkwaliteit;

Donderdag 7 november: 

We rijden via een prachtige route door het binnenland naar Jerez met natuurlijk een goede koffiestop. Daarna rijden we verder richting de provincie Cádiz en zullen de lunch gebruiken bij restaurant Don Pepe in Jerez. Na het inchecken in ons mooie en zeer centraal gelegen hotel gevestigd in een klooster in het centrum van Jerez zullen we rond borreltijd een bijzondere rondleiding krijgen door de indrukwekkende Bodega José Estevez. Niet alleen bekend om zijn wijnen, maar ook bezitten zij de grootste collectie wereldwijd van erotische houtskooltekeningen van Picasso en een stoeterij, waar de Andalusische paarden gefokt worden. Dit bezoek wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij. 

De avond is ter vrije besteding.

Vrijdag 8 november

Na het ontbijt zullen we kennismaken met onze Nederlandse gids Caroline Maas, een enthousiaste kenner van dit gebied, zij gaat u meenemen in en rond het historische Cádiz.

Deze authentieke havenstad heeft een bijzondere geschiedenis en een ongekend gezellige ambiance. In de middag keren we terug naar ons hotel, waarna we om 19.30 uur worden verwacht bij het nabijgelegen Puro Arte. Hier treden alleen de allerbeste artiesten op. Voordat de Flamenco losbarst krijgt u een uitgebreid tapasdiner in deze sfeervolle oude Bodega.

 

Zaterdag 9 november

Na het ontbijt en uitchecken gaan we met de bus naar de Yeguada Cartuja, een bijzondere plek waar destijds  Karthuizer monniken jarenlang de paarden van het Cartujano ras hebben gefokt. Dit spektakel wat slechts 1 x per week plaats vind, is niet te vergelijken met de wat deftig aandoende Spaanse Rijschool en laat de vele spectaculaire facetten van de paardensport zien. Samen met een bezoek achter de schermen van deze stoeterij is dit écht meer dan de moeite waard. Op de terugweg naar huis dwars door de provincie Cádiz zullen we nog een stop maken in het mooie historisch belangrijke dorp Medina Sidonia. Hier kunt u lekker dwalen en zelf uw lunchtijd invullen.

Na dit bezoek weet ik zeker dat we na 3 dagen wel kunnen zeggen dat u deze heerlijke streek in uw hart gesloten heeft.

Deze reis is inclusief:

—  2 nachten hotel Itaca **** op basis van een 2-persoonskamer incl. ontbijt

—  3 dagen busvervoer incl. enthousiaste NL-talige reisleiding. 

—  Lunchmenu Restaurant Don Pepe

—  Bezoek aan Bodega José Estevez incl. proeverij

—  Bezoek aan Cádiz incl. Nederlandse lokale gids

—  Uitgebreid tapasdiner en Flamenco show bij Puro Arte

—  Bezoek aan de Yeguada Cartuja 

Groep bestaat uit maximaal 30 gasten

De prijs is € 395 per persoon (1- persoonstoeslag € 120) en is exclusief :

— overige maaltijden en drankjes, eigen uitgaven, verzekeringen en fooien.

Opgeven: frandalucia@gmail.com of bel/app: +34 686487731

Scroll to Top