Reisverslagen

Reisverslag 1

Vandaag een fantastische dag beleefd met Frandalucía Spain.
De tour door de bergen biedt adembenemende uitzichten en diverse fotostops, waaronder zicht op de Sierra Nevada. Na een eerste koffiepauze in Casabermeja voor slechts €1,40, ging de reis naar Mondrón waar we een prijswinnende olijfoliefabriek met traditionele olijfgaarden bezochten. Naast olijfolie verkopen ze er ook kwalitatieve honing, olijven, en zelfs cosmetica op basis van hun olijfolie.
Tegenover de fabriek genoten we van een zonnig aperitief met gratis patat en heerlijke olijven. De lunch in Zafarraya bestond uit een driegangenmenu voor €12,50, met keuze uit salade of aspergesoep, kip, vlees of vis, en een dessert van griesmeelpudding. De familiebediening maakte de ervaring compleet.
Terugreis was eveneens indrukwekkend met een tussenstop voor een drankje. Deze tour is een echte aanrader voor een onvergetelijke dag.

Reisverslag 2

Vandaag hebben we met Frandalucía Spain een geweldige uitstap naar Setenil de las Bodegas gemaakt, een plek die al lang op onze lijst stond. Ondanks recent slecht weer, trakteerde vandaag op zonneschijn vanaf het moment dat we om 8:30 uur vertrokken.
Onderweg genoten we van een zonnige koffiepauze, waarna we doorreden naar Olvera om een charmant kerkje te bezoeken, bekend om zijn binnenpatio en vele beelden. Hier vereert men de Maagd der Remedies, de beschermheilige van Olvera, wat zowel van binnen als buiten indrukwekkend was.
Daarna ging het verder naar Setenil de las Bodegas, een klein maar betoverend dorp in Cádiz, Andalusië, beroemd om zijn unieke rotswoningen. Hoewel compact, biedt het dorp genoeg om een halve dag te vullen met ontdekkingen.
Op de weg naar onze lunch genoten we van de prachtige uitzichten op de witte dorpjes van de regio. De lunch zelf was een smakelijk Spaans feest: een voorgerecht, traditioneel draadjesvlees met dikke jus, gebakken aardappeltjes, en een heerlijk gebakje met slagroom, alles voor slechts €12,50 per persoon. De drankprijzen waren even aangenaam, met bier voor €2,00, wijn voor €1,80, en twee glazen Cava Freixenet Brut voor €2,50.
Na een voldaan gevoel keerden we via de tolweg terug naar huis, vanwege de drukte op de wegen. Al met al een onvergetelijke dag!

Reisverslag 3

Vandaag begon de dag vroeg met een prachtige zonsopgang, gevolgd door een gezellige excursie met Frandalucía en een groep bekenden naar Zuheros. Onderweg genoten we van koffie en cake bij RestauranteCarmona, badend in het novemberzonnetje.
Zuheros, een pittoresk wit dorpje in de provincie Cordoba, ligt ingeklemd tussen de bergen en telt slechts 900 inwoners. Bekend om zijn olijventeelt en de nabijgelegen olijfoliecoöperatie, is het dorp ook trots op Queseria Los Balanchares. Deze kaasfabriek produceert internationaal gewaardeerde kazen van lokaal gefokte geiten en schapen, met proeverijen en verkoop direct in hun winkel. We konden de verleiding niet weerstaan en kochten er wat heerlijke kaas.
Het dorp, erkend als een van Spanje’s mooiste en cultureel erfgoed sinds 2003, behoudt zijn authentieke charme en wordt niet overspoeld door toerisme. We waren meteen gecharmeerd door de kasteelruïne en de smalle straatjes. Hoewel we de beroemde vleermuizengrot oversloegen, genoten we op een plein van een koud biertje met olijven.
Onze honger leidde ons naar Luque voor een lunch bij restauranteNicol’s, gevestigd in een unieke setting van een voormalig treinstation, nu een cafetaria en restaurant in een oude treinwagon. Zonder spoorlijn, maar met een reputatie voor de beste extra vierge olijfolie, waarvan we natuurlijk een fles mee naar huis namen.
De dag afsluitend met een drankje, keerden we via de tolweg en tevreden terug naar ons appartement. Dank aan Frandalucía Spain voor weer een onvergetelijke ervaring!

Reisverslag 4

Vandaag hadden we een gezellige daguitstap met een leuke groep. We vertrokken om 09.00 uur naar Archidona, een authentiek Andalusisch stadje waar we startten met een koffiepauze. Het hoogtepunt van Archidona is het achthoekige PlazaOchavada, uniek in zijn Barokke stijl en ontworpen om schaduw te bieden tegen de hete zomerzon.
Vervolgens bezochten we Alameda, beroemd als de voormalige schuilplaats van de beruchte bandiet José María “El Tempranillo”. Zijn laatste rustplaats is te vinden achter een kerk, compleet met een prachtige patio.
De lunch was een heerlijk 3-gangen menu met witte wijn, allemaal voor slechts €12 – typisch Spaanse prijzen!
Helaas was ons bezoek aan een groot meer, bekend om zijn jaarlijkse flamingo’s, minder spectaculair door het bijna drooggevallen meer als gevolg van water tekort.
Alles bij elkaar was het een geweldige dag, met dank aan Frandalucía Spain!

Scroll to Top