Terugblik Excursie “Het verborgen Granada”.

2-2-22 Een prachtige excursie gehad naar Klooster van La Cartuja in Granada met daarna een bezoek naar een keramiek fabriek uit het jaar 1547, We vertrokken met een volle bus 60 personen en 2 voortreffelijke gidsen Sabina en Francis, het weer was ons goed gezind en we reden door een prachtig landschap richting Granada, onderweg kregen we afgewisseld door Francis en Sabina veel informatie, Sabina vertelde ons wat ons te wachten stond in het klooster en gezien haar historische kennis kunnen we daar dan een hoop van opsteken. Onze eerste stop was in Vente genaamd Rio Frio waar we een heerlijk bakkie koffie konden nuttigen en onze reis daarna weer voortzetten, vlak bij waren kweekvijvers waar men steur kweekt voor de kaviaar een proces dat jaren kan duren eer er kaviaar gewonnen kan worden, leuk al die nieuwtjes onder weg die Francis verteld je steekt er steeds weer wat van op.
Dan kwamen we aan bij het klooster dat er aan de buitenkant wat somber uitziet, maar als je bij de ingang de Prachtige patio ziet en daarna naar binnen gaat weet je echt niet wat je ziet, een pracht van architectuur, schilderijen, beeldhouwwerk de Andalusische barok het is werkelijk een pracht en Sabina die alles uitlegt ik heb echt mijn ogen uitgekeken en ik denk meerdere met mij.
De groep was te groot om gelijk binnen te zijn dus werd gedeeld en Francis ging met een deel van de groep naar een prachtig uitkijkpunt waar je een heel mooi uitzicht had over de stad en de Siera Nevada een plaatje daarna waren de andere aan de beurt en werd er gewisseld. Daarna bezochten wij een keramiek fabriek uit het jaar 1547 waar Francis ons vertaalde wat de meester ons uitlegde over het proces waar nog op Moorse wijze het kenmerkende aardewerk van Granada geproduceerd word. En we in een aangrenzende winkel het eindproduct konden bekijken er stonden prachtige exemplaren.
Daarna kregen we wel wat dorst en kwamen bij een leuk restaurant aan waar we een lekkere verfrissing kregen met een tapa het was lekker zonnig en warm dus konden wij daar heerlijk buiten zitten aan lange tafels zo dat het gezelschap mooi bij elkaar bleef, dan weer verder want onze maag begon te knorren en kwamen we aan bij Amalia en Antonio waar buiten de muziek ons al op stond te wachten, dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen van de Siëra Nevada dus moest er eerst heel wat af gefotografeerd worden en toen aan tafel die prachtig gedekt was en tijdens onze lunch kregen we een serenade van de Tunas het was er heel gezellig leuk is om te zien hoe Francis alles goed in de gaten houd dat iedereen aan zijn trekken komt en indien nodig zelf bijspringt.
En zo hadden we weer een prachtige dag die goed verzorgd was door onze twee toppers van gidsen en jullie kunnen mij wel Inschrijven voor de volgende keer met dank aan onze chauffeur die ons weer veilig thuisbracht, werd het clublied gezongen dat men altijd aan het eind van de reis inzet.
Veel dank voor de leuke en leerzame dag.
Jeanne

Share This

Share this post with your friends!

G-E3T9BW536G google79f9dc6de38831e9.html eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzaXRlX3VybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZnJhbmRhbHVjaWEuY29tXC8iLCJuYW1lIjoiQ2FybGEgWmlqbHN0cmEiLCJlbWFpbCI6ImNhcnppamxzdHJhQGdtYWlsLmNvbSJ9.0YBmny8skgHJPMfimPNVaoYXJzZRfdUrPw0-HqQk5g8