Terugblik 14-12-21 Kerst-excursie met Frandalucia
Wat weer een prachtige dag, het zag er veel belovend uit een prachtige zonsopgang van uit de tuin van het mooie Santa Clara complex gingen we vandaag een mooie excursie maken met onze welbekende en altijd vrolijke gids Francis. De bus kwam mij ophalen en zo vertrokken we naar de bergen een hele mooie rit die ons naar onze eerste stop bracht waar we een koffiepauze hadden in het dorp Casabermeja vlak bij het restaurant was ook een winkel waar ze de welbekende Kerstmis versnaperingen verkochten, de Spanjaarden zijn echte snoepers en er lag een ongelofelijke voorraad verschillende koekjes en bonbons en meer lekkers gelijk maar een volle zak gekocht want ik krijg visite van mijn kinderen en die lusten dat lekkers wel.
Francis gaf onderweg veel informatie ze weet heel veel en het is leuk en leerzaam hoe zij die op een leuke manier overbrengt zo dat je heel wat opsteek tijden de rit die ons weer verder bracht naar de mooie stad Antequera.
In Antequera hadden we een mooie wandeling door een gedeelte van de stad en ook daar zagen we mooie kerststallen waarvan een die door een man alleen opgesteld en gemaakt is zo knap met natuurlijke materialen wat een geduld moet iemand hebben om zoiets moois te maken, daarna gingen we weer verder door de stad waar we bij de mercado centraal even een stop hadden en het weer was zo lekker dat we gewoon lekker buiten in het zonnetje konden zitten wat je echt moet treffen want in december kan het behoorlijk koud zijn in de bergen.
Antequera is een prachtige stad beslist de moeite waard om er nog eens terug te komen want het heeft veel om te bekijken prachtige kerken en patio’s, maar nu gingen we even de kerststal bekijken die de heer gemaakt heeft wat beslist de moeite waard was en daarna gingen wij weer verder met onze groep.
Na de wandeling in de stad stond de bus alweer klaar om ons verder te brengen want er was nog iets heel moois te bekijken en kwamen we aan bij een groot terrein waar een groot modern gebouw stond en toen we daar naar binnen gingen was ik een tijdje helemaal stil een museum dat het hele jaar open is met de prachtigste kerststallen niet te geloven zo mooi en ik kan iedereen een tip geven om daar beslist een keer naar toe te gaan ook kinderen zullen een bezoek eraan zeker heel leuk vinden. Je weet echt niet waar je het eerst moet kijken en zo een prachtige ruimte sommige stallen waren wel meters lang en zo prachtig gedetailleerd echt prachtig iedereen was onder de indruk ervan en ik had dit bezoek eraan niet willen missen ik heb en ik denk vele met mij genoten wat heb je een mooie trip uitgestippeld Francis
Toen we alles bekeken hadden werd het tijd om te gaan lunchen en kwamen we aan in een gezellig restaurant waar we een heerlijke lunch genoten, in middels had iemand in de gaten dat onze Francis jarig was en hebben we haar toegezongen mijn telefoon deed niets meer dus hier heb geen foto’s van. Daarna de terug rit en kwamen we weer veilig thuis.
Met heel veel dank aan onze voortreffelijk gezellige gids Francis ik hoop dat ze gauw weer zo een mooie excursie gaat organiseren want dan ben ik en zeker vele met mij zeker van de partij.
Bedankt voor de mooie dag.

Share This

Share this post with your friends!

G-E3T9BW536G google79f9dc6de38831e9.html eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzaXRlX3VybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZnJhbmRhbHVjaWEuY29tXC8iLCJuYW1lIjoiQ2FybGEgWmlqbHN0cmEiLCJlbWFpbCI6ImNhcnppamxzdHJhQGdtYWlsLmNvbSJ9.0YBmny8skgHJPMfimPNVaoYXJzZRfdUrPw0-HqQk5g8