Ontwerp uw eigen reis!

Wat is er niet leuker dan zelf uw reis te ‘ontwerpen’? Met dank aan internet overlegt u met Frandalucía waar de reis naar toe gaat en welke steden en gebieden u wilt bezoeken. U kunt de overnachtingsmogelijkheden uitgebreid bekijken, u betaalt deze zelf ter plaatse als er bijvoorbeeld via booking.com of hotel.com geboekt is!

Veel mensen denken bij Andalusië gelijk aan de bekende steden Córdoba, Granada en Sevilla. Het betreft een enorm gebied, 2 en half maal zo groot als Nederland met slechts 8,4 miljoen inwoners en heeft nog zoveel meer te bieden. Ooit gehoord van Baeza, Ubeda en Jaen? Of de Atlantische kust met Cadiz, Puerto de Santa Maria en San Lucar de Barrameda? Een overnachting in één van de vele natuurparken? Of een rustdag aan het spierwitte zandstrand van Huelva? Of een romantisch klooster? De route van de Paradores (staatshotels)? Kortom,… teveel om op te noemen.

De voordelen van reizen met Frandalucía zijn legio:

  • U wordt vervoerd in een luxe minibus (9 plaatsen) door een ervaren chauffeur/gids in dit geval Francis Versteeg; het aantal van maximaal 6 personen zorgt ervoor dat iedereen ruimte genoeg heeft of in een comfortabele touringcar (19-55 plaatsen).
  • U krijgt iedere dag uitgebreide documentatie over de te bezoeken steden of streken.
  • Genoeg ruimte en tijd voor spontane improvisatie onderweg.
  • Door de chauffeur/gids wordt u goed geïnformeerd, onderweg en ter plaatse; desgewenst gaat uw gids mee naar de restaurants, op deze wijze leert u kennis maken met de verrassende culinaire aspecten.
  • U hoeft nergens zelf naar te zoeken dus geniet u optimaal van iedere mooie minuut!

Waar gaat Frandalucía allemaal heen

Uiteraard beperkt Frandalucía zich niet tot alleen Andalusië, regelmatig gaat zij met gasten op stap naar buurlanden Portugal en Marokko. In combinatie met de schitterende en nog steeds verborgen streek van Extremadura is Portugal ook een absolute aanrader. Of neem de Ruta de la Plata (zilverroute), via Extremadura met door de Unesco beschermde steden als Mérida en Caceres naar Salamanca en vervolgens richting het fascinerende Baskenland.

Behalve op wielen is het ook zeer wel mogelijk om met een groepje een paar dagen bv. Madrid, Bilbao, San Sebastian, Santander etc. te bezoeken. Het kan allemaal dankzij de ruim 30 vliegvelden en de fantastische AVE (hogesnelheidslijn)!

Bent u een wijnliefhebber? Dan móét u eens in uw leven in de prachtige Riojastreek geweest zijn, niet alleen de wijngaarden en bodega’s maar ook de imposante variatie in natuurschoon zal u verrassen.