Hoogtepunten van Extremadura

Extremadura is een van de 17 autonome regio’s van Spanje. Het ligt in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal, en de autonome regio’s  Castilië-La Mancha, Castilië en León en Andalusië.  Zeer hete zomers en ijskoude winters maken dit gebied tot extreem hard (Extremadura). Op nog geen uur rijden van Sevilla komt u in een schitterende regio waarvan de Spanjaarden vaak zeggen dat het een verborgen gebied betreft. Onderweg ziet u vele zwarte zwijntjesfokkerijen, vandaar dat hier de allerbeste Pata Negra vandaan komt! In Extremadura is het zaak om je smaakpapillen op peil te hebben want op culinair gebied zullen de Extremeños u graag verwennen.

MÉRIDA

Mérida is een gemeente in de Spaanse provincie Badajoz en hoofdstad van de autonome regio Extremadura, met een oppervlakte van 866 km².  De stad is gesticht door de Romeinse keizer Augustus in het jaar 25 vóór Christus en is één grote schat aan Romeinse overblijfselen, de grootste buiten Rome zelf! Sinds 1993 staat Mérida op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd om zoveel mogelijk in oude luister te herstellen.

CÁCERES

Cáceres werd in 1985 al door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst. De plaats is sinds de oudheid een middelpunt geweest van vele rassen en

 culturen. De oudste muurschilderingen die zijn gevonden zijn meer dan 30.000 jaar oud en bevinden zich in de grotten van Maltravieso. De stad is een mengeling van Renaissance en Romeinse stijlen. Als je op het grote plein, de Plaza Mayor in het oude centrum de trappen naar boven neemt val je van de ene in de andere verbazing, zoveel moois is er te zien in dit oude ommuurde gedeelte. Met zijn statige panden en romantische straatjes is Cáceres een schoolvoorbeeld van middeleeuwse architectuur.

EL VALLE DEL JERTE

El Valle del Jerte is een prachtige vallei in het noordoosten van Extremadura en bekend om zijn fruitteelt, in het bijzonder kersen. In de maanden van het voorjaar is het één kleurenpalet, met name veel groen, rood, geel en paars en als dan hier en daar ook nog eens een stier ‘poseert’ is de foto bij voorbaat al een succes!  De interessante kleine plaatsjes Trujillo, Plasencia en Guadelupe maken een bezoek aan deze vallei compleet.

G-E3T9BW536G google79f9dc6de38831e9.html eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzaXRlX3VybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZnJhbmRhbHVjaWEuY29tXC8iLCJuYW1lIjoiQ2FybGEgWmlqbHN0cmEiLCJlbWFpbCI6ImNhcnppamxzdHJhQGdtYWlsLmNvbSJ9.0YBmny8skgHJPMfimPNVaoYXJzZRfdUrPw0-HqQk5g8