EEN REIS VOOR DE ÉCHTE SPANJE LIEFHEBBER!

Reisbeschrijving 5 dagen, Huelva en Extremadura april

Deze reis vertrekt vanuit Malaga ! (Vertrek datum in april op afspraak) einde inschrijvingen eind december

Max. 30 personen.

Dag 1 (380 km)

De eerste dag rijden we naar de havenplaats Huelva.

We beginnen voor de lunch met een bezoek aan een prachtige bodega, waar we uiteraard een aperitief zullen drinken als voorproefje op een overheerlijke lunch later. We rijden door naar de haven van Huelva, gelegen aan de Atlantische oceaan in een schitterende omgeving aan de rand van een natuurgebied. Daar gebruiken we de lunch en vervolgens krijgen we een rondleiding van een gids door het vogelrijke moerasgebied. Hierna vertrekken we naar ons prachtig gelegen Hacienda Montija waar de keuken regionale bekendheid en wij dus hier culinair gaan genieten.

Dag 2 (165 km)

Gegarandeerd tot rust gekomen in dit luxe hotel, vertrekken we de volgende dag na het ontbijt naar Extremadura. We brengen eerst een kort bezoek aan de bijzondere Rio Tinto mijnen. Daarna vertrekken we richting leerdorp Valverde Camino en gebruiken we de lunch tegenover één van de beroemdste Spaanse laarzenmakers van het land. Daarna maken we een stop in Jabugo dé plaats van de Pata Negra! Hier krijgt u vrije tijd om door het stadje met zijn vele hammenwinkels te dwalen. Uiteraard gaan we proeven… ! We rijden door naar Jerez de los Caballeros een verborgen monumentaal stadje dat heel weinig bezocht wordt door buitenlanders. We logeren in hotel Arroyo de la Plata, waar wij het hotel voor onszelf hebben. Na het diner kunt u het mooie verlichte plaatsje alvast zelf gaan bekijken.

Dag 3 (210 km)

Na het ontbijt neemt een lokale gids ons mee om Jerez de los Caballeros verder te ontdekken. De lunch is een smakelijke verrassing op een heel bijzondere plek. Van hieruit vertrekken we richting Cáceres alwaar we ’s middags vrije tijd hebben om door deze prachtige Middeleeuwse stad te dwalen. We overnachten in de Parador van Cáceres, een indrukwekkend 15e eeuws kasteel waar Keizer Karel de Vijfde ook nog een paar maanden heeft gelogeerd en dineren hier in een romantische omgeving.

Dag 4 (140 km)

Na het uitgebreide ontbijt, vertrekken we richting het bijzondere nationale natuurpark Monfragüe. Met name voor vogels, is dit een belangrijk gebied. We rijden mét lokale gids, die ons alles vertelt over de natuur, dwars door het schitterende park waar we ’s middags ook de lunch gebruiken. Vervolgens rijden we richting de kersen vallei “Valle del Jerte”. Na al deze pracht bewonderd te hebben is het tijd voor onze laatste overnachting in de rustig en landelijk gelegen Parador van Jarandilla de la Vera, waar we ook het diner zullen gebruiken.

Dag 5 (435 km)

Na het vroege ontbijt, vertrekken wij richting Trujillo. In dit mooie oude stadje houden we een koffiestop en kunt u rondstruinen om de bijzondere sfeer te proeven en genieten van een proeverij van allerlei specialiteiten die Extremadura te bieden heeft. De reis wordt vervolgd richting Málaga, waar we onderweg in een verrassend plaatsje een stop zullen maken. Hier heeft u vrije tijd om zelf te lunchen of rond te dwalen.

 • Op nog een uurtje rijden van Málaga, sluiten we deze reis af met een heerlijk diner in een gezellige 18e eeuwse boerderij!

PRIJS PER PERSOON OP BASIS VAN EEN 2 PERSOONSKAMER :op aanvraag

Toeslag 1-persoonskamer : op aanvraag.

Reis is inclusief:

Comfortabele touringcar, 4 x luxe overnachtingen, 4 x uitgebreid ontbijt,

4 x 3-gangen diners, 3 x lunches incl. drank*, 5e diner te weten het afscheids diner incl. drank*, bezoek aan bodega in Huelva, proeverij in Cáceres, lokale gidsen, entrées, onbeperkt water in de bus en reisleiding.

Exclusief:
Drank in de hotels
Eventuele verzekeringen
Persoonlijke uitgave
Aanmelden of vragen kan via onderstaand formulier

Gastenboek

 • Rijn Kwakkel
  Nou, van Coín naar Ronda door Andalusië gereden: zover het oog reikt gecultiveerd landschap. Alle (olijf)bomen in keurige rijtjes. Op...
 • Irene Verkade
  Afgelopen najaar hebben we met de Stichting Iromed weer een heerlijke reis in Andalusië gedaan voor mensen met een lichamelijke...
 • Nell
  Het is inmiddels bijna een jaar later. Maar in oktober 2016 waren we in Spanje en was Francis onze reisleider....
 • Carla
  Wij zijn twee keer met je meegeweest. De eerste was Excursie naar Estepona, De grens van Gibraltar en Casares. Francis...

Op tapas tour met Frandalucía

Tapas tour Frandalucia
Op tapas tour met Frandalucía is altijd lekker en gezellig! Vraag naar de mogelijkheden

In de planning

7-DAAGSE HERFSTREIS
DOOR HET MIDDEN VAN SPANJE  NOVEMBER

Deze reis voert u langs bijzondere plaatsen te weten Madrid, Ávila, Salamanca, Trujillo en Toledo. U logeert in het centrum van Madrid, in Ávila wacht de prachtige Parador op u, in Salamanca slaapt op een heerlijk landelijke buitenlocatie, in Toledo kijkt u vanaf de ontbijttafel op de stad met zijn Taag en in Trujillo overnacht u in een authentiek kasteel!
Het aantrekkelijke van deze reis bestaat onder andere uit de allerbeste lokale gidsen die u werkelijk kennis laten maken met hun stad. Zo leert u het échte Spanje kennen met al zijn verschillen op geografisch, cultureel en culinair gebied. LEES MEER

Gastenboek

 • Rijn Kwakkel
  Nou, van Coín naar Ronda door Andalusië gereden: zover het...
G-E3T9BW536G google79f9dc6de38831e9.html