7-DAAGSE HERFSTREIS
DOOR HET MIDDEN VAN SPANJE  NOVEMBER

Deze reis voert u langs bijzondere plaatsen te weten Madrid, Ávila, Salamanca, Trujillo en Toledo. U logeert in het centrum van Madrid, in Ávila wacht de prachtige Parador op u, in Salamanca slaapt op een heerlijk landelijke buitenlocatie, in Toledo kijkt u vanaf de ontbijttafel op de stad met zijn Taag en in Trujillo overnacht u in een authentiek kasteel!
Het aantrekkelijke van deze reis bestaat onder andere uit de allerbeste lokale gidsen die u werkelijk kennis laten maken met hun stad. Zo leert u het échte Spanje kennen met al zijn verschillen op geografisch, cultureel en culinair gebied.

Frandalucía draagt zorg voor uw confortabele hotels, luxe vervoer, mooie monumentale hoogtepunten, uitstekende lokale gidsen en heerlijke maaltijden.

De prijs voor deze bijzondere 7-daagse reis is € 795,00. Dit is inclusief

  • 6 nachten in uitstekende 4**** hotels op basis van halfpension
  • confortabele luxe bus, Nederlandse reisbegeleiding, goede lokale gidsen, alle entrées*, en kofferservice.
  • Dit tarief is exclusief vervoer naar start-en eindbestemming Madrid, verzekeringen, fooien en persoonlijke uitgaven.
  • U kunt zich vanaf nu inschrijven, maximaal aantal deelnemers 30 personen.

Toeslag voor een 1 persoonskamer : € 325,00 pp
Entrées:
EL PRADO
KONINKLIJK PALEIS
CIBELES PANORAMICA
ESCORIAL
MUUR ÁVILA
HET GEBOORTEHUIS VAN SANTA TERESA DE ÁVILA
KATHEDRAAL SALAMANCA
MUSEO LIS SALAMANCA
KASTEEL TRUJILLO
KATHEDRAAL TOLEDO

REISBESCHRIJVING HERFSTREIS MIDDEN SPANJE

Dag 1

Inchecken in het hotel gelegen in het centrum van Madrid.
Alle 30 gasten worden aan elkaar voorgesteld. Vervolgens kunt u genieten van een panoramische tour door de imposante stad, de 3e in grootte na Londen en Berlijn. Hier worden we opgehaald door een Nederlandse gids met wie u een bezoek brengt aan het Koninklijk Paleis, het grootste werkpaleis ter wereld met meer dan 3500 kamers! Aperitief en diner in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we naar het “Rijksmuseum” van Spanje, el Prado,
waar 8500 doeken en waar u samen met een Nederlandse gids wegwijs gemaakt wordt.
Na de lunch heeft u vrije tijd met de mogelijkheid om de stad verder te verkennen, te winkelen, nog een museum te bezoeken of gewoon rustig aan te doen. Optioneel kunt u ’s avonds een prachtige Flamencoshow bijwonen.

Dag 3

Na het ontbijt worden wij opgehaald door de bus om te vertrekken naar het Escorial. Deze historisch bijzondere plaats, waar 26 Spaanse koningen begraven liggen en waar “onze Filips de 2e dit imposante bouwwerk voor zijn vader, Karel de 5e liet bouwen ligt op een klein uurtje rijden van Madrid.
Hier krijgen we een uitgebreide en zeer interessante rondleiding door een lokale gids.
Na de lunch rijden we over de snelweg in een klein uurtje naar de hoogst gelegen stad van Spanje te weten Ávila (1130 meter). Het historische centrum is volledig ommuurd door 2,5 km stadsmuur voorzien van 87 torens. Hier overnachten en dineren we op een bijzondere locatie te weten in de Parador van Ávila.

Dag 4

Na het ontbijt worden wij opgehaald door onze lokale gids die ons het historische centrum zal laten zien. We bezoeken oa, het huis waar de Heilige Teresia geboren is in 1515 en gewoond heeft voordat zij de Orde der Karmelieten heeft hervormd en maken een korte wandeling over de stadsmuur.
Na dit bezoek vertrekken we naar Salamanca (op ca. 1 uur rijden) waar u heerlijk kunt lunchen op het beroemde 18e-eeuwse stadsplein, de Plaza Mayor.
Na de lunch bekijken we de bekende nieuwe en oude kathedraal, gaan voor de liefhebbers naar het mooie Museum Lis (art deco en art nouveau) en hebben daarna nog wat vrije tijd. Vervolgens gaan we naar ons hotel Doña Brigida, rustig gelegen op 5 km van de stad waar we het diner zullen gebruiken.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we richting een onbekende streek van het land te weten Extremadura. Op nog geen 2 uur rijden (met uiteraard een koffiestop onderweg) ligt deze groene en ruige regio waarvan de Spanjaarden zelf zeggen dat het een verborgen schat is. We rijden een stuk van de Ruta de la Plata (de Zilverroute) en via de prachtige vallei van Jerte (dé kersenstreek van Spanje). In deze vallei bevindt zich het gezellige middeleeuwse stadje Trujillo met nog geen 10.000 inwoners. Vele ontdekkingsreizigers kwamen uit deze buurt oa. Francisco Pizarro en Hernán Cortez. Vanwege de geweldige ligging van het mooie hotel NH Trujillo Palacio de Santa Marta heeft u een vrije middag om zelf in te vullen naar wens. Er is genoeg te doen, zoals een wandeling maken naar het oude kasteel wat boven de stad uittorent. ’s Avonds gebruiken we hier het diner.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we richting een van de meest bijzondere steden van Spanje. Na een mooie rit van ca.2 uur komen we aan in Toledo oftewel
Toletum (Latijn), Tulaytulah (Arabisch) en in het Joods Spaans Toldoth.  Het wordt “De Stad met de Drie Culturen” genoemd, er woonden eeuwenlang christenen, moren en joden heel vreedzaam naast elkaar.
De stad ligt op de rechteroever van de Taag, op een heuvel met een hoogte van honderd meter boven de rivier. Na de lunch worden we door onze lokale gids mee genomen door het fascinerende historische centrum. Uiteraard bezoeken we de wereldberoemde kathedraal, waar dagelijks 9 missen gehouden worden!
Daarna volgt een panoramische tour langs de oevers van de Taag waaraan ons hotel ook ligt en dineren we ‘s avonds met een onvergetelijk mooi uitzicht over de stad. Dit kunt u met recht zien als de kers op de taart!

Dag 7

Na het ontbijt rijden we in slechts 70 kilometer terug naar de hoofdstad!
Daar scheiden onze wegen en kunt u terugkijken op een geweldige reis door dit fascinerende stukje Spanje.

NAAR WELKE HOTELS GAAN WIJ?

****Hotel Best Western Mayorazgo Madrid
Dit onlangs gerenoveerde hotel staat op de beste locatie in de hele stad te weten aan de Gran Via met alle hoogtepunten zoals alle musea, het Retiro Park en het Koninklijk Paleis op loopafstand. Het wordt ook wel het meest Madrileense hotel genoemd qua stijl en uitstraling.
Hier verblijven wij dag 1 en 2 (hotel onder voorbehoud)

****PARADOR VAN ÁVILA
Dit 16e-eeuwse paleis ligt in de historische wijk van het charmante stadje. Het is prachtig gerenoveerd en staat in een mooie tuin. Als u binnenkomt, zult u de grootsheid van het paleis voelen met de hoge plafonds, de mooie tegels op de granieten vloer en de elegante inrichting. Maak een wandeling door de speciale tuinen van het Parador Ávila, waar ook archeologische vondsten te bezichtigen zijn. Geniet van een kopje koffie in de gezellige binnenplaats met een glazen plafond en een charmante café-bar. In het stijlvolle restaurant worden uitstekende traditionele gerechten geserveerd met uitzicht op de tuinen en de prachtige stadsmuren van deze magische stad.

****DOÑA BRIGIDA – SALAMANCA
Een modern hotel (2002) maar heel gezellig hotel van alle gemakken voorzien en met ene uitstekende service. De kamers zijn bijzonder comfortabel en de ligging is heel rustig.

****NH TRUJILLO PALACIO DE SANTA MARTA
Dit hotel is gevestigd in een verbouwd 16e-eeuws paleis, waardoor het er indrukwekkend uitziet. Vakantiegangers in Trujillo hebben het door de ligging van het hotel heel gemakkelijk. Het ligt namelijk pal naast Plaza Mayor, waar veel cafés en restaurants te vinden zijn, evenals enkele historische paleizen.
Het ligt slechts op 5 minuten lopen van het kasteel dat vanaf de vestingmuren een adembenemend uitzicht biedt over het platteland. Dit knusse hotel heeft slechts 50 kamers verdeeld over drie verdiepingen. Ze hebben allemaal een elegante uitstraling en de meeste hebben een geweldig uitzicht.

HOTEL IN TOLEDO WORDT LATER BEKEND GEMAAKT.