DINSDAG 7 MAART EXCURSIE NAAR DE SIERRANEVADA IN BLOEI!

DINSDAG 7 MAART EXCURSIE NAAR DE SIERRANEVADA IN BLOEI!

 

DINSDAG 7 MAART EXCURSIE NAAR DE
SIERRANEVADA IN BLOEI!

Alweer 3 jaar geleden! We nemen deze keer de prachtige weg langs het forellendorp Rio Frio waar
we een koffiestop zullen houden. We laten de stad Granada “links liggen”en stijgen van 800 naar 2200 meter in een klein half uur van 800 naar 2200 meter over de hoogste autobaan van Europadwars door het natuurpark van de unieke Sierra Nevada. Daar staan in deze tijd vele amandelbomen in bloei.

Aangekomen in het dorp Pradollano kunt u kiezen of u de kabelbaan naar het 2700 meter hoge plateau Borrequiles wilt nemen en daar op een terras midden tussen alle wintersporters wilt zitten of gewoon gezellig in het dorp wilt blijven. Een stuk wandelen behoort ook tot de mogelijkheden!
Deze keer bent u zelf vrij om te lunchen waar u wilt, er zijn genoeg mogelijkheden om tegen normale prijzen lekker te eten.

Terug rijden we via een mooie andere route naar huis.
Prijs pp € 29.50
Vertrek la Carihuela 8.30 uur. Zonnebril-brand, warme kleding en schoenen en ID ivm korting kabelbaan meenemen!
OPGEVEN BIJ frandalucia@gmail.com of (0034) 686487731

HERFSTSREIS NAAR HET VERRASSENDE NOORDEN November 2023

HERFSTSREIS NAAR HET VERRASSENDE NOORDEN November 2023

HERFSTREIS NAAR HET VERRASSENDE NOORDEN VAN SPANJE 5 -11 NOVEMBER 2023

Deze 7-daagse busreis biedt u een grote variatie aan cultuur en natuur en ook op culinair gebied ontdekt u een heel ander Spanje.
De rivier de Ebro is de levensader van de streek die we bezoeken en zorgt voor de enorme verschillen in landschappen. Bovenal zult u kennis maken met Spanje in herfsttooi!
Buiten de indrukwekkende steden Burgos en Zaragoza mag het proeven van de heerlijke wijnen uit de Riojastreek uiteraard niet ontbreken. Dat daar ook een hapje bij hoort, spreekt vanzelf. Een bijzondere lunch in een wijngaard staat dan ook prominent op het programma, evenals een bezoek aan een niet alledaagse bodega.
In tegenstelling tot de vorige reis hebben we ditmaal geen lokale gidsen, behalve in Chinchon. Per dag wordt u voorzien van uitgebreide informatie zodat u op uw eigen tempo beide mooie steden kunt bezoeken.
Onderweg logeert u in 4-sterren hotels, waarvan er twee luxe Paradores zijn.
Uiteraard wordt ook deze reis weer begeleid door de enthousiaste Nederlandstalige Frandalucía.
Het vervoer met een luxe bus van -en naar de Costa del Sol is inbegrepen en het gezelschap zal uit maximaal 30 gasten bestaan, zodat u alle ruimte en comfort heeft.
REISBESCHRIJVING HERFSTREIS
DAG 1 ZONDAG 5 NOVEMBER
COSTA DEL SOL – ALMAGRO 345 KM
Na de ochtendspits rijden we in onze comfortabele bus via een gezellige koffiestop naar ALMAGRO, een heel landelijk gelegen klein stadje in de regio Castilië La Mancha, het land van Don Quichote.
Hier verblijven we in de Parador op slechts 5 minuten lopen van het centrum en heeft u vrije tijd om dit plaatsje te ontdekken. Het staat bekend om zijn prachtige centrale plein, de Plaza Mayor.

DAG 2 MAANDAG 6 NOVEMBER
ALMAGRO – ARANDA DE DUERO – BURGOS 205 KM
Vanuit het rustige Almagro rijden we via een mooie route naar het levendige Burgos. We maken een lunchstop in het gezellige plaatsje Aranda de Duero, wat culinaire bekendheid geniet vanwege de goede kwaliteit vlees en natuurlijk de heerlijke Ribero de Duero-wijnen.
Dan is het nog een klein stukje rijden alvorens we in ons hotel in Burgos aankomen. Het hotel is perfect gelegen dicht bij de winkels, de Kathedraal en de prachtige Paseo de Colon. Na aankomst krijgt u een kennismaking met de stad zodat u na het diner en de volgende ochtend zich alvast op bekend terrein kunt begeven. Het is dan ook gezellig flaneren in deze sfeervolle stad.

DAG 3 DINSDAG 7 NOVEMBER
BURGOS – HARO (LA RIOJA) 90 km
‘s Morgens kan iedereen in zijn eigen tempo Burgos verkennen. Rond het middaguur rijden we in een uurtje naar Haro gelegen in de bekendste wijnstreek van Spanje, la Rioja. De herfstkleuren zijn hier ook hier prominent aanwezig door de vele wijngaarden waar we doorheen rijden.
We maken kennis met de familie Lecea van de Bijzondere Bodegas Lecea. Eerst gaan we lunchen in de wijngaard (mits het weer dat toestaat), vervolgens zal dochter Lidia ons rondleiden door een heel bijzondere wijnkelders en uiteraard gaan we verschillende vino’s proeven. We zijn dan al dicht in de buurt van ons schitterende hotel waar we na het inchecken tijd hebben om het stadje te bezoeken. Deze dag sluiten we af met een diner op de prachtige patio van het hotel, een voormalig Augustijner klooster.

DAG 4 WOENSDAG 8 NOVEMBER
HARO – PUENTE DE LA REINA – ZARAGOZA 280 km
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we richting Zaragoza en maken een tussenstop in het historische Baskische stadje Puente de la Reina. Hier krijgt u de gelegenheid het één en ander te bekijken en te lunchen. We rijden door een
prachtig en kleurrijk landschap en in ongeveer anderhalf uur komen we aan in Zaragoza, de vierde stad van Spanje met 650.000 inwoners. We verblijven hier 2 nachten. Ons hotel is gelegen in een levendige lokale wijk op 10 minuten afstand lopen van de historische binnenstad.
DAG 5 DONDERDAG 9 NOVEMBER
ZARAGOZA
Zaragoza staat bekend om haar basiliek van de Virgen del Pilar, Patroonheilige van de Guardia Civil, gelegen aan een enorm groot plein waar jaarlijks de militaire parades gehouden worden.
De schilder Goya heeft er lang gewoond en aan hem is dan ook een museum gewijd. Verder is er een levendig straatbeeld met de vrolijke wijk El Tubo, waarin vele barretjes en restaurantjes te vinden zijn.
Kortom, u heeft een volle dag om naar eigen inzicht zelf te besteden. ‘s Avonds eten we in een sfeervol restaurant vlak bij het hotel.

DAG 6 VRIJDAG 10 NOVEMBER
ZARAGOZA -CHINCHON 348 Km
We laten de grote stad achter ons en rijden via een prachtige streek naar het populaire dorp Chinchon. Deze plaats behoort tot één van de mooiste van heel Spanje en wij zitten midden in dit plaatsje in een imposante Parador. Na aankomst en incheck heeft u de gelegenheid om op het markante Marktplein te lunchen in één van de vele gezellige eetgelegenheden. Om 16.00 uur krijgen we een rondleiding door het dorp door een lokale gids.

DAG 7 ZATERDAG 11 NOVEMBER
CHINCHON – COSTA DEL SOL 500 Km
Na het ontbijt nemen we de snelste route weer naar huis via onder andere de mooie landschappen van Jaen en Granada. Uiteraard stoppen we een aantal keren onderweg. En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze bijzondere Herfstreis 2023.
HOTELS:
PARADOR ALMAGRO / ALMAGRO
Deze Parador is gevestigd in een voormalig 17e-eeuws klooster waarvan een aantal delen zich nog in de originele staat bevinden zoals de sacristie, de bodega en de trap. De bouw is gedeeltelijk in Mudéjar stijl en staat bekend om zijn klassieke Spaanse keuken met de streekgerechten uit Castilië La Mancha.

HOTEL ALMIRANTE BONIFAZ / BURGOS
Een eenvoudig maar zeer centraal gelegen hotel in het centrum van Burgos op een kleine 10 minuten loopafstand van de beroemde kathedraal.

HOTEL EUROSTARS LOS AUGUSTINOS / HARO
Prachtig hotel in een voormalig klooster uit 1373. Het heeft eveneens dienst gedaan als hospitaal, gevangenis en kazerne. Hiervan zijn nog vele sporen te vinden in het elegante en gezellige gebouw.

EXE HOTEL BOSTON / ZARAGOZA
Groot, modern en eenvoudig hotel, welke zeer gunstig gelegen in een levendige wijk aan de rand van het centrum van Zaragoza.

PARADOR VAN CHINCHON / CHINCHON
Eén van de mooiste Paradores van heel Spanje gelegen vlak bij een bijzondere en gezellige Plaza Mayor.

De prijs per persoon is € 955,00 en dit is inclusief:
➔6 nachten 4****hotels op basis van een 2-persoons kamer met ontbijt en diner
➔ Vervoer 7 dagen met een ruime, comfortabele luxe bus inclusief de reis van en naar de Costa del Sol
➔Mooie lunch in een wijngaard
➔Bezoek aan de 13e-eeuwse Bodega Lecea inclusief wijnproeverij
➔Extra diner in goed restaurant in Zaragoza
➔- Kofferservice Parador Chinchon
➔- Rondleiding met gids door Chinchon
➔- Reisbegeleiding van Frandalucía
1 – persoonstoeslag is € 295,00

 

MAANDAG 16 JANUARI 2023

MAANDAG 16 JANUARI 2023

MAANDAG 16 JANUARI 2023

IJE IJE IJE IJE, HET STIKT HIER VAN DE BIJEN!
We rijden een mooie route naar hét honingdorp van Andalusië,
Colmenar en na de koffie met lekkers brengen we een kort bezoek
aan het midden in het dorp gelegen Honingmuseumpje en natuurlijk
proeven we van bijv. avocadohoning, sinaasappelhoning,
kastanjehoning….voor degene die niet zo bijerig zijn is het dorp leuk
om rond te lopen.
Daarna vervolgen we onze weg naar het prachtige natuurpark van de
Montes de Málaga en op 940 meter hoogte genieten we van de lunch
in een typische Venta. Vervolgens rijden we naar één van de mooiste
witte dorpen in de omgeving, nog helemaal in oude Arabische stijl en
met een schitterend uitzicht op de kust. Iedereen heeft hier vrije tijd.
Uiteraard doen we een korte wandeling door het dorp voor de lopers
onder ons, maar je kunt ook heerlijk op een terras zitten.

Vertrek la Carihuela 09.00 uur – retour 17.30 uur
Prijs : 29,50 € incl. lekkers bij koffie, entrée museum en proeverijtje.
Excl. 3- gangen lunch 12,00 € (incl. 1 drankje naar keuze)
Aanmelden : 0034-686487731 of frandalucia@gmail.com

17-5-22 Puzzelwandeling Malaga

Terugblik puzzelwandeling in Malaga 17-5-22

17-5-22 met een vrolijk gezelschap op weg naar onze mooie hoofdstad.
Allereerst een lekker bakkie koffie en toen moest iedereen er tegenaan.
Sommigen namen dat heel letterlijk en gingen fanatiek aan de slag met het antwoorden op de 50 vragen.
Anderen vonden het wel best en genoten ondertussen van mooi Málaga in voorjaarstooi.
De enige klacht was dat er te weinig tijd was voor pitstops, maar ja een dag vliegt om en rond 14 uur hoorde je magen rammelen. Eerst werd de dorst gelest en daarna volgde een lekkere maaltijd (behalve die gulas dan) en natuurlijk de prijsuitreiking. Ditmaal geen poedelprijzen want er waren teveel poedels ?
Het was een super leuke afsluiting van een mooi seizoen en ik hoop jullie allen weer te zien vanaf november!

 

17 MEI PUZZELWANDELING DOOR MOOI MÁLAGA

17 MEI PUZZELWANDELING DOOR MOOI MÁLAGA

malaga puzzelwandeling

DE LEUKSTE MANIER OM EEN STAD GOED TE LEREN KENNEN!

Vanuit la Carihuela is het vertrek om 9 uur, de bus zet
ons in het centrum van Málaga af. Natuurlijk beginnen
we met koffie-thee en worden alle teams voorzien
van de vragen. Op eigen gelegenheid lekker dwalen, kijken en vragen beantwoorden en uiteindelijk komen we uit bij een goed restaurant waar we na het aperitief zullen
genieten van een heerlijk 3-gangen keuze menu!
En uiteraard een prijsuitreiking!

De prijs is 39,50 pp en is inclusief:
– busvervoer
– koffie/thee
– aperitief
– 3-gangen lunch keuzemenu incl. 1 drankje.

Niet alleen prijzen voor de goede puzzelaars, maar ook voor het origineelst geklede team!

               

OPGEVEN BIJ FRANDALUCÍA               
frandalucia@gmail.com of bel mij: +34 686 487 731
of Klik hier om te bellen

Volg mij op Facebook voor de laatste nieuwtjes

19-4-22 Terugblik El Torcal en El Chorro

Jeanne Heitzer 19 april 2022
We hebben een prachtige pen ultima excursie gehad met Francis, door het mooie achterland dat door de regen die de laatste weken is gevallen gekleurd is door diverse tinten groen en prachtige bloemen bezochten we met koffiestop in Antequera, daarna naar het mooie Torcal een gebied dat je eens in je leven bezocht moet hebben voor mij was het de 3e keer maar de vierde keer zal ook wel komen want dit gebied is zo bijzonder, Francis had ons onderweg al het een en ander verteld over deze mooie omgeving en we konden daar een kleine wandeling maken om foto’s te maken voor een mooie herinnering .
Na al dat moois gingen we via het merengebied lunchen bij El Kiosko en konden we ook daar het mooie meer bekijken, wat fijn dat door de vele regen de meren weer gevuld zijn, wat mooi dat na alle droogte nu de natuur zich zo mooi hersteld heeft, het is een prachtig gebied en op de terug weg passeerde we de kloof en konden we in de verte de wandelaars de Caminito del Rey zien lopen, onze chauffeur verdiende wel een applaus nam de haarspeldbochten met zijn grote bus en toen er van de andere kant ook een bus aankwam laveerde hij met een tussenruimte van een haar gewoon zijn weg of hij dat elke dag deed Top!
Vooral de terugweg vanaf de meren is zo mooi ik heb genoten van deze dag en met mij vele die weer mee waren .
Dank je Francis voor deze weer mooie excursiedag en we hopen dat je er weer mooie gaat voorbereiden voor volgend jaar .
Voor mij was het een afsluiting van mijn overwintering en ik hoop dat u genoten hebt van de verhalen over de tochten en wandelingen die ik gemaakt heb in Andalusië. U kunt ze bekijken op de site van Carihuela
Jeanne overwintert. Ik wil bij deze ook iedereen bedanken die bijgedragen hebben mij weer een prachtige overwintering te laten beleven en bedank in het bijzonder Sabina en Francis die me meenamen op hun tochten, en Carla Zijlstra die steeds weer een video maakte van mijn wandelingen en bezoeken.
Tot November. Jeanne Heitzer

Volg mij op Facebook voor de laatste nieuwtjes

19 APRIL NAAR EL TORCAL

19 APRIL MOOIE KLASSIEKER! EXCURSIE NAAR EL TORCAL EN DE STUWMEREN

Via de nieuwe tolweg rijden we naar het mooie antieke stadje Antequera waar we een gezellige koffiestop houd en waar u tijd heeft om bv. één van de vele bijzondere kerken te zien. Daarna vervolgen we onze weg omhoog naar het unieke natuurpark van EL TORCAL oftewel het pannenkoekgebergte. Na een kort bezoek aan dit karstgebergte, één van de bijzonderste van Europa, rijden we dwars door de natuur richting de prachtige stuwmeren van El Chorro. We lunchen aan het meer en nemen een andere route terug door het natuurpark langs de bekende kloof met het tegenwoordig zo populaire Caminito del Rey (Koningspad) en de vele citrusplantages

Prijs: € 28,00 pp
exclusief de lunch (€11,00 3 gangen incl. drankje)

OPGEVEN BIJ FRANDALUCÍA               
frandalucia@gmail.com of bel mij: +34 686 487 731
of Klik hier om te bellen

Volg mij op Facebook voor de laatste nieuwtjes

Terugblik 24-2-22 Granada

Terugblik 24-2-22 Granada

Wat weer een prachtige dag in Granada, het zag er niet naar uit dat het weer mee zou werken, maar toen wij in Granada aankwamen werd het zonnig en kon onze jas gauw uit.
Wat een mooie stad. Onze koffie stop was in het plaatsje Rio Frio, waar we bij een eerder bezoek naar Granada ook stopte, ik heb dat beschreven in mijn vorig verhaal hier worden in bakken steur gekweekt voor de kaviaar.
We hebben wat afgelopen en bekeken, eerst een mooie kerk veel barok. Een deel van de groep werd afgezet bij het Alcazaba waar ze een bezoek met een gids hadden een ander deel waar ik bij hoorde gingen met Francis naar de stad ik had het Alcazaba al jaren geleden bezocht, maar de stad kende ik nog niet wat een mooie gezellige grote stad je hebt je hebt hier wel een paar dagen nodig als je alles goed wil bekijken.
We pakten een taxi en lieten ons naar boven rijden waar we een prachtig uitzicht over de stad hadden en het Alcazaba de Alhambra wat mooi, we kwamen voorbij een klooster waar je bij een deur een luikje had en daar aan een koordje kon trekken het luikje ging open en er kwam een plankje tevoorschijn waar op een papier stond wat je kon bestellen, francis bestelde een zak Magdalena’s dat zijn typische Spaanse ? jes die in het klooster gemaakt worden door de nonnen de prijs stond op een briefje we betaalde in het luikje wat weer dicht ging en even later draaide het luikje weer en kwam het lekkers tevoorschijn, dit allemaal doodse stilte want de nonnen mogen geen contact hebben met niemand heel bizar. We hebben daar op het pleintje heerlijk wat gedronken met een lekkere tapa.
Toen lopend langs een prachtige weg naar beneden naar de stad van alles te zien mooie doorkijkjes dus genoeg tijd om lekker te dwalen en foto’s te maken, het was een heerlijke dag echt weer genoten.

OPGEVEN BIJ FRANDALUCÍA               
frandalucia@gmail.com of bel mij: +34 686 487 731
of Klik hier om te bellen

Volg mij op Facebook voor de laatste nieuwtjes

16-2-22 MOOIE EXCURSIE NAAR DE 3 MARIA’S 

WOENSDAG  16 FEBRUARI

MOOIE EXCURSIE NAAR DE 3 MARIA’S 

Dit is de dag van de 3 Maria’s! U blijft de zee zien op deze verrassende en lekkere excursie het binnenland in.
We rijden ditmaal om Málaga heen en maken een koffiestop in een lieflijk bergdorpje waar de bewoners trots zijn op hun vele planten en waar u vrije tijd krijgt om er doorheen te dwalen. Via een verrassende route komen we uit bij de boerderij van de 3 Maria’s. Deze dames koken voor ons een heerlijke, verse ecologische maaltijd op een bijzondere plek, waarvandaan je een betoverend uitzicht hebt op de kust. Op de terugweg stoppen we in Frigiliana. Dit beeldschone witte dorpje staat al jaren steevast in de top 10 van Mooiste dorpen van Spanje! Via de kustweg zijn we rond 17.30 uur weer terug in Carihuela. 

Vertrek 9.00 uur.

Deze excursie kost € 28,00 + €12,00 pp voor de 3-gangen lunch inclusief water en wijn

OPGEVEN BIJ FRANDALUCÍA               
frandalucia@gmail.com of bel mij: +34 686 487 731

of Klik hier om te bellen

Volg mij op Facebook voor de laatste nieuwtjes

Terugblik Excursie “Het verborgen Granada”.

Terugblik Excursie “Het verborgen Granada”.

2-2-22 Een prachtige excursie gehad naar Klooster van La Cartuja in Granada met daarna een bezoek naar een keramiek fabriek uit het jaar 1547, We vertrokken met een volle bus 60 personen en 2 voortreffelijke gidsen Sabina en Francis, het weer was ons goed gezind en we reden door een prachtig landschap richting Granada, onderweg kregen we afgewisseld door Francis en Sabina veel informatie, Sabina vertelde ons wat ons te wachten stond in het klooster en gezien haar historische kennis kunnen we daar dan een hoop van opsteken. Onze eerste stop was in Vente genaamd Rio Frio waar we een heerlijk bakkie koffie konden nuttigen en onze reis daarna weer voortzetten, vlak bij waren kweekvijvers waar men steur kweekt voor de kaviaar een proces dat jaren kan duren eer er kaviaar gewonnen kan worden, leuk al die nieuwtjes onder weg die Francis verteld je steekt er steeds weer wat van op.
Dan kwamen we aan bij het klooster dat er aan de buitenkant wat somber uitziet, maar als je bij de ingang de Prachtige patio ziet en daarna naar binnen gaat weet je echt niet wat je ziet, een pracht van architectuur, schilderijen, beeldhouwwerk de Andalusische barok het is werkelijk een pracht en Sabina die alles uitlegt ik heb echt mijn ogen uitgekeken en ik denk meerdere met mij.
De groep was te groot om gelijk binnen te zijn dus werd gedeeld en Francis ging met een deel van de groep naar een prachtig uitkijkpunt waar je een heel mooi uitzicht had over de stad en de Siera Nevada een plaatje daarna waren de andere aan de beurt en werd er gewisseld. Daarna bezochten wij een keramiek fabriek uit het jaar 1547 waar Francis ons vertaalde wat de meester ons uitlegde over het proces waar nog op Moorse wijze het kenmerkende aardewerk van Granada geproduceerd word. En we in een aangrenzende winkel het eindproduct konden bekijken er stonden prachtige exemplaren.
Daarna kregen we wel wat dorst en kwamen bij een leuk restaurant aan waar we een lekkere verfrissing kregen met een tapa het was lekker zonnig en warm dus konden wij daar heerlijk buiten zitten aan lange tafels zo dat het gezelschap mooi bij elkaar bleef, dan weer verder want onze maag begon te knorren en kwamen we aan bij Amalia en Antonio waar buiten de muziek ons al op stond te wachten, dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen van de Siëra Nevada dus moest er eerst heel wat af gefotografeerd worden en toen aan tafel die prachtig gedekt was en tijdens onze lunch kregen we een serenade van de Tunas het was er heel gezellig leuk is om te zien hoe Francis alles goed in de gaten houd dat iedereen aan zijn trekken komt en indien nodig zelf bijspringt.
En zo hadden we weer een prachtige dag die goed verzorgd was door onze twee toppers van gidsen en jullie kunnen mij wel Inschrijven voor de volgende keer met dank aan onze chauffeur die ons weer veilig thuisbracht, werd het clublied gezongen dat men altijd aan het eind van de reis inzet.
Veel dank voor de leuke en leerzame dag.
Jeanne

G-E3T9BW536G google79f9dc6de38831e9.html eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzaXRlX3VybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZnJhbmRhbHVjaWEuY29tXC8iLCJuYW1lIjoiQ2FybGEgWmlqbHN0cmEiLCJlbWFpbCI6ImNhcnppamxzdHJhQGdtYWlsLmNvbSJ9.0YBmny8skgHJPMfimPNVaoYXJzZRfdUrPw0-HqQk5g8