HERFSTREIS NAAR HET VERRASSENDE NOORDEN VAN SPANJE 5 -11 NOVEMBER 2023

Deze 7-daagse busreis biedt u een grote variatie aan cultuur en natuur en ook op culinair gebied ontdekt u een heel ander Spanje.
De rivier de Ebro is de levensader van de streek die we bezoeken en zorgt voor de enorme verschillen in landschappen. Bovenal zult u kennis maken met Spanje in herfsttooi!
Buiten de indrukwekkende steden Burgos en Zaragoza mag het proeven van de heerlijke wijnen uit de Riojastreek uiteraard niet ontbreken. Dat daar ook een hapje bij hoort, spreekt vanzelf. Een bijzondere lunch in een wijngaard staat dan ook prominent op het programma, evenals een bezoek aan een niet alledaagse bodega.
In tegenstelling tot de vorige reis heeft u ditmaal wat meer tijd voor uzelf en slechts twee keer maken we gebruik van een gids. In Burgos hebben we de fantastische Nederlandstalige Martoke ( was ook onze gids in Salamanca vorig jaar) en in Chinchon gaat er een gemeentegids mee
Per dag wordt u bovendien voorzien van uitgebreide informatie zodat u ook op uw eigen tempo beide mooie steden kunt bezoeken.
Onderweg logeert u in 4-sterren hotels, waarvan er twee luxe Paradores zijn.
Het vervoer wordt in twee
9 persoonsbusjes uitgevoerd. Uw beide gids-chauffeurs zijn Martoke Witlox, een officiële NL gids die zeer bekend is met de streek en Francis Versteeg
Doordat we met een klein select gezelschap zijn en ons makkelijker door het verkeer kunnen begeven zal er ruimte overblijven voor spontane en niet geplande extra’s.

REISBESCHRIJVING HERFSTREIS
DAG 1 ZONDAG 5 NOVEMBER
COSTA DEL SOL – ALMAGRO 345 KM
Na de ochtendspits rijden we in onze comfortabele bus via een gezellige koffiestop naar ALMAGRO, een heel landelijk gelegen klein stadje in de regio Castilië La Mancha, het land van Don Quichote.
Hier verblijven we in de Parador op slechts 5 minuten lopen van het centrum en heeft u vrije tijd om dit plaatsje te ontdekken. Het staat bekend om zijn prachtige centrale plein, de Plaza Mayor.

DAG 2 MAANDAG 6 NOVEMBER
ALMAGRO – ARANDA DE DUERO – BURGOS 205 KM
Vanuit het rustige Almagro rijden we via een mooie route naar het levendige Burgos. We maken een lunchstop in het gezellige plaatsje Aranda de Duero, wat culinaire bekendheid geniet vanwege de goede kwaliteit vlees en natuurlijk de heerlijke Ribero de Duero-wijnen.
Dan is het nog een klein stukje rijden alvorens we in ons hotel in Burgos aankomen. Het hotel is perfect gelegen dicht bij de winkels, de Kathedraal en de prachtige Paseo de Colon. Na aankomst krijgt u een kennismaking met de stad zodat u na het diner en de volgende ochtend zich alvast op bekend terrein kunt begeven. Het is dan ook gezellig flaneren in deze sfeervolle stad.

DAG 3 DINSDAG 7 NOVEMBER
BURGOS – HARO (LA RIOJA) 90 km
Na het ontbijt staat om 9.00 uur de Nederlandstalige officiële gids Martoke ons op te wachten en met haar gaan we Burgos verkennen. Rond het middaguur rijden we in een uurtje naar Haro gelegen in de bekendste wijnstreek van Spanje, la Rioja.

DAG 4 WOENSDAG 8 NOVEMBER
HARO – PUENTE DE LA REINA – ZARAGOZA 280 km
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we richting Zaragoza en maken een tussenstop in het historische Baskische stadje Puente de la Reina. Hier krijgt u de gelegenheid het één en ander te bekijken en te lunchen. We rijden door een
prachtig en kleurrijk landschap en in ongeveer anderhalf uur komen we aan in Zaragoza, de vierde stad van Spanje met 650.000 inwoners. We verblijven hier 2 nachten. Ons hotel is gelegen in een levendige lokale wijk op 10 minuten afstand lopen van de historische binnenstad.
DAG 5 DONDERDAG 9 NOVEMBER
ZARAGOZA
Zaragoza staat bekend om haar basiliek van de Virgen del Pilar, Patroonheilige van de Guardia Civil, gelegen aan een enorm groot plein waar jaarlijks de militaire parades gehouden worden.
De schilder Goya heeft er lang gewoond en aan hem is dan ook een museum gewijd. Verder is er een levendig straatbeeld met de vrolijke wijk El Tubo, waarin vele barretjes en restaurantjes te vinden zijn.
Kortom, u heeft een volle dag om naar eigen inzicht zelf te besteden. ‘s Avonds eten we in een sfeervol restaurant vlak bij het hotel.

DAG 6 VRIJDAG 10 NOVEMBER
ZARAGOZA -CHINCHON 348 Km
We laten de grote stad achter ons en rijden via een prachtige streek naar het populaire dorp Chinchon. Deze plaats behoort tot één van de mooiste van heel Spanje en wij zitten midden in dit plaatsje in een imposante Parador. Na aankomst en incheck heeft u de gelegenheid om op het markante Marktplein te lunchen in één van de vele gezellige eetgelegenheden. Om 16.00 uur krijgen we een rondleiding door het dorp door een lokale gids.

DAG 7 ZATERDAG 11 NOVEMBER
CHINCHON – COSTA DEL SOL 500 Km
Na het ontbijt nemen we de snelste route weer naar huis via onder andere de mooie landschappen van Jaen en Granada. Uiteraard stoppen we een aantal keren onderweg. En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze bijzondere Herfstreis 2023.
HOTELS:
PARADOR ALMAGRO / ALMAGRO
Deze Parador is gevestigd in een voormalig 17e-eeuws klooster waarvan een aantal delen zich nog in de originele staat bevinden zoals de sacristie, de bodega en de trap. De bouw is gedeeltelijk in Mudéjar stijl en staat bekend om zijn klassieke Spaanse keuken met de streekgerechten uit Castilië La Mancha.

HOTEL ALMIRANTE BONIFAZ / BURGOS
Een eenvoudig maar zeer centraal gelegen hotel in het centrum van Burgos op een kleine 10 minuten loopafstand van de beroemde kathedraal.

HOTEL EUROSTARS LOS AUGUSTINOS / HARO
Prachtig hotel in een voormalig klooster uit 1373. Het heeft eveneens dienst gedaan als hospitaal, gevangenis en kazerne. Hiervan zijn nog vele sporen te vinden in het elegante en gezellige gebouw.

EXE HOTEL BOSTON / ZARAGOZA
Groot, modern en eenvoudig hotel, welke zeer gunstig gelegen in een levendige wijk aan de rand van het centrum van Zaragoza.

PARADOR VAN CHINCHON / CHINCHON
Eén van de mooiste Paradores van heel Spanje gelegen vlak bij een bijzondere en gezellige Plaza Mayor.

De prijs per persoon is € 955,00 en dit is inclusief:
➔6 nachten 4****hotels op basis van een 2-persoons kamer met ontbijt en diner
➔ Vervoer 7 dagen met een ruime, comfortabele luxe bus inclusief de reis van en naar de Costa del Sol
➔Mooie lunch in een wijngaard
➔Bezoek aan de 13e-eeuwse Bodega Lecea inclusief wijnproeverij
➔Extra diner in goed restaurant in Zaragoza
➔- Kofferservice Parador Chinchon
➔- Rondleiding met gids door Chinchon
      Rondleiding met NL-talige Martoke door Burgos

      Rondleiding met NL-talige Martoke door Burgos

➔- Reisbegeleiding van Frandalucía
1 – persoonstoeslag is € 295,00

G-E3T9BW536G google79f9dc6de38831e9.html eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzaXRlX3VybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZnJhbmRhbHVjaWEuY29tXC8iLCJuYW1lIjoiQ2FybGEgWmlqbHN0cmEiLCJlbWFpbCI6ImNhcnppamxzdHJhQGdtYWlsLmNvbSJ9.0YBmny8skgHJPMfimPNVaoYXJzZRfdUrPw0-HqQk5g8